dimecres, d’octubre 01, 2014

Pregó catalanista del 11 de setembre de 1714: "per la patria y per la llibertat de tota Espanya"















Es diu i repeteix que els independentistes han falsificat la història de Catalunya. Però al bell mig de tota la xerinola organitzada per uns i altres som poquets, molt poquets, els qui ens dediquem a aportar les proves documentals d'aquesta afirmació.

Els separatistes, és a dir, l'oligarquia local "catalana", fa temps que estan alterant físicament el redactat de documents històrics a fi i efecte de convèncer el poble català que la secessió d'Espanya és l'única sortida a la bancarrota econòmica i moral de la Generalitat de Catalunya. En realitat, han estat els mateixos oligarques "catalans" els qui l'han provocada, aquesta fallida, vulnerant sistemàticament la llei i saquejant l'erari públic per emportar-se a Suïssa, Andorra i altres paradissos fiscals el diner robat a la pobra gent del carrer.

Jordi Pujol -i la ridícula titella del clan del pinyol pujolista: Artur Mas- no és un traïdor a Espanya: és, en primer lloc, un traïdor a Catalunya o, més ben dit encara, al poble treballador català

Pujolistes, convergents, "nacionalistes" i tota la classe política "catalanista" nodreixen una mafia corrupta, mediocre, covarda i profundament imbècil que sols mereix passar la resta de la seva vida entre reixes, si no quelcom pitjor.

De l'esmentat espoli català han estat còmplices tant els oligarques madrilenys quant la totalitat, sense excepcíó, dels grans partits i sindicats subvencionats del Principat, així com tota una xarxa d'associacions, fundacions i altres organitzacions pretesament "catalanistes" que viuen de la manipulació sistemàtica, conscient i maliciosa dels treballadors catalans.

Els principals enemics del poble de Catalunya són així, doncs, no els treballadors espanyols, no "Espanya", sinó dues-centes famílies "catalanes" que, a tall de paràsit col·lectiu, s'han passat trenta anys xuclant-nos la sang amb el consentiment del govern de Madrid, el qual callava perquè feia el mateix amb els obrers i empleats sota el seu control.

Bárcenas i Millet: el cul lleig de l'amo oligàrquic

Plataforma Democràtica per Catalunya (PDxC) no pot recolzar ni al Partit Popular (Bárcenas) ni a CiU (Millet) en aquesta escenificació on les simbologies "espanyola" (=borbònica) i estelada (=¿catalana?) serveixen només per a confondre els pobles espanyol i català, bo i ocultant-los la cruel veritat del projecte neoliberal: reduir els treballadors autòctons a la condició d'esclaus de la banca. L'actual bipolarització centralisme-independentisme té, en efecte, un únic beneficiari: el capital sionista apàtrida, al qual llepen amb idèntica indignitat servil les oligarquies estatal i regional. Perquè l'alta finança explota i extermina tots els pobles del món amb l'ajut de la política "globalitzadora" d'immigració i el tràfic capitalista de mà d'obra barata, però també utilitza les rivalitats ètniques quan li convenen per a dividir els treballadors.

Nosaltres, doncs, no entrarem mai en l'absurda batalla de banderes promoguda pels defraudadors oligàrquics, ja de Barcelona, ja de Madrid, tant ens fa. Si algú vol un exemple de les impostures que els suposats "nacionalistes", en realitat vampirs del poble català, difonen per a instrumentalitzar els sentiments patriòtics honestos contra un enemic imaginari: "Espanya", hi adjuntem els documents corresponents infra. Però això no abona ni abonarà mai la raó del govern central, perquè els catalans de 1714 lluitaven contra els Borbons francesos i en defensa d'una concepció d'Espanya, la Marca Hispànica, que no té res a veure amb la de l'Estat espanyol contemporani.

Jaume Farrerons
Corrent Intern de Refundació Democràtica
Plataforma Democràtica per Catalunya
1 d'octubre de 2014



Fonts historiogràfiques:

http://www.filosofia-catalana.com/docs/llengua/llengua2/los%20fueros%20de%20coroleu.pdf

http://www.filosofia-catalana.com/docs/llengua/llengua2/memorable%20sitio.pdf
“Ara ojats, se fa saber á tots generalment, de part dels tres Excms. Comuns, pres lo parer dels Senyors de la Junta de Gobern, personas asociadas, nobles, ciutadans, y oficials de guerra, que separadament están impedeint lo internarse los enemichs en la ciutat; atés que la deplorable infelicitat de esta ciutat, en que avuy resideix la llibertat de tot lo Principat y de tota España, está exposada al ultim extrém, de subjectarse á una entera esclavitud. Notifican amonestan y exhortan, representant pares de la patria que se afligeixen de la desgracia irreparable que amenassa lo favor é injust encono de las armas gali-spanas, feta séria reflexió del estat en que los enemichs del Rey N.S., de nostra llibertat y patria, estant apostats ocupant totas las bretxas, cortaduras, baluarts del Portal Nou, Sta. Clara, Llevant y Sta. Eularia. Se fa á saber, que si luego, inmediatametn de ohit lo present pregó, tots los naturals, habitants y demés gents habils per las armas no se presentan en las plassas de Junqueras, Born y Plassa de Palacio, á fi de que unidament ab tots los Senyors que representan los Comuns, se poden retxassar los enimichs, fent lo ultim esfors, esperant que Deu misericordiós, millorará la sort. Se fa també á saber, que essent la esclavitud certa y forsosa, en obligació de sos empleos, explican declaran y protestan als presents, y DONAN TESTIMONI ALS VÉNIDERS, de que han executat las últimas exhortacions y esforsos, PROTESTANT DE TOTS LOS MALS, RUINAS Y DESOLACIONS QUE SOBREVINGUEN Á NOSTRA COMUNA Y AFLIGIDA PATRIA, Y EXTERMINI DE TOTS LOS HONORS Y PRIVILEGIS, quedant esclaus ab los demés enganyats espanyols y tots en esclavitud del domini francés; pero com tot se confía, que tots com verdaders fills de la patria, amants de la llibertat, acudirán als llochs senyalats, á fí de derramar gloriosament sa sanch y vida, per son Rey, per son honor, per la patria y per la llibertat de tota Espanya, y finalment los diu y fan á saber, que si despres de una hora de publicat lo pregó, no compareixen gent suficient per executar la ideada empresa, es forsós precis y necessari fer llamada y demanar capitulació als enemichs, antes de venir la nit, per no exposar á la mes lamentable ruina de la Ciutat, per no exposarla á un saco general profanació dels Sants Temples, y sacrifici de noys, donas y personas religiosas.