dilluns, de març 31, 2014

Article 15: el Congrés serà convocat pel Consell Executiu, que en determinarà l'ordre del dia


Article 15. El Congrés
El Congrés és l’òrgan suprem del Partit. El Ple del Congrés està constituït pel Consell Executiu i pel conjunt de tots els afiliats, els quals podran actuar directament o mitjançant representació per compromissaris, elegits per sufragi universal lliure i directe, en el número que es determini en un reglament elaborat a l’efecte pel Consell Executiu i ratificat pel Consell Nacional.
a) Aprova els Reglaments Disciplinari, d’Admissió i de Control de Comptes.
b) Serà convocat pel Consell Executiu amb un mínim de 30 dies, mitjançant comunicació escrita i personal a cada afiliat o compromissari, segons correspongui.
c) Es reunirà amb caràcter ordinari cada quatre anys i de forma extraordinària quan ho acordi el Consell Executiu o el 30% dels afiliats.
d) El Consell Executiu en determinarà l’ordre del dia, el reglament del congrés i el lloc de celebració.
Aquí tenim l'article 15 dels Estatus del 2012. Resta clar qui convoca el Congrés i n'estableix l'ordre del dia. La Junta de Disciplina havia de ser escollida i no ho va ser per negligència gravíssima del secretari general Hernando i la resta de la patuleia riallera. Què ha fet el Consell Executiu, únic responsable d'aquesta cagada sideral? Dimitir? No. La paraula en qüestió no existeix en el "diccionari d'en Roberto". El leader i la seva trepa han designat a dit fraudulentament, sense envermellir de vergonya, els membres de l'òrgan inexistent. Després, com sempre, han cercat el cap de turc habitual per a justificar llur inguarible immoralitat i inèpcia. Afegeixen, en definitiva, una nova il·legalitat a les moltes ja comeses.
Article 21. Junta de Disciplina
S’elegirà en el mateix procés electoral que al President una Junta de tres membres, que podran coincidir, o no, amb els membres del Consell Executiu, que resoldrà els recursos que s’interposin en els procediments disciplinaris.
La Junta de Disciplina no pot ser nomenada, ha de ser elegida pel Congrés, òrgan sobirà del partit. És una instància de garanties estatutàries davant possibles abusos del Consell Executiu. Així, que la constituexin els mateixos culpables de la seva omissió il·legal representa una burla a tots els afiliats de la PxC. Aquesta és la tarjeta de presentació dels suposats renovadors del partit, tan dignes de confiança, pel que sembla, com el mateix Al Capone? Cacicada i olé! La malifeta, emperò, la descriuen els perpetradors com una "Junta de Disciplina nombrada en debida forma" (extret de l'expedient contra Josep Anglada, amb data de 29 de març del 2014).
 
Però veiem encara què al·leguen, en l'esmentada resolució d'expulsió, els sequaços hernandistes sobre la seva legitimitat jurisdiccional quant Junta de Disciplina, creada ex nihilo a corre-cuita després de rebre el recurs d'alçada de l'expedientat:
 
Se plantea por el recurrente como cuestión previa que no existe un órgano competente para resolver el recurso ante la Junta de Disciplina, por falta de nombramiento, lo que debe dar nulidad a lo actuado. Los estatutos vigentes fueron aprobados en el último Congreso Extraordinario de PxC del año 2012, convocado bajo la del recurrente (que fue nombrado con anterioridad en el Congreso de 2011 cuando todavía no existía previsión estatutaria), y no se incluyeron en el orden del día el nombramiento de los miembros de la Junta de Disciplina. Estamos ante una negligencia del propio Presidente, ahora destituido, que debió incluir en la convocatoria el punto concreto del orden del día correspondiente.
 
Visca! Visca! "Convocado bajo la del recurrente". Sí, qui l'havia tanmateix de convocar, senyors farsants? "(...) y no se incluyeron en el orden del día". Ok, però qui va incomplir el deure d'incloure'n l'elecció en l'ordre del dia? El culpable és Anglada, com sempre. De tot. Què fàcil! Culpable àdhuc dels errors descomunals relatius a competències que els Estatus reserven expressament per al Consell Executiu. Els "nous referents" de la PxC han caigut enguany del cel: varen marxar de vacances a Mart el 2011 i hi romangueren en estat de mística abducció des de la seva presa de possessió. Però tampoc són imputables per l'abandonament de les obligacions executives inherents al càrrec. No sabem quina funció desenvolupaven llavors dins la PxC a banda de... cobrar. Pregunta final: poden algun cop aquests senyors fer-se responsables de llurs actes ja que tenen tantes ganetes de manar? Es deleixen per la cadira, però quan la vessen, cosa que passa cada dia atesa la seva abismal ignorància, xiulen, es fan els suecs i decideixen que la merda se l'ha de menjar algú altri.

Les dietes a la butxaca i les culpes pel boc expiatori Anglada
 
Això és el que "argumenta" la "Junta de Disciplina" impostora muntada ad hoc per a aquesta festa dels pallassos on Hernando exerceix de director del circ PxC. No sols han comès un frau rere altre, sinó que acusen el President de la mort de Manolete, tot i que els Estatus en parlin ben clar. Es pot ser encara més impostor i ridícul alhora?
 
Així, els membres de la Junta il·legítima havien de resultar també gent que, mentint a la descarada, acceptessin esbombar que han ratificat de forma "imparcial i transparent" l'expulsió de Josep Anglada, tot i tenir al davant un expedient abusiu durant el qual no s'ha practicat ni una sola prova de la defensa. La nota de premsa dels colpistes es comenta ella sola:
 
 
COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA
Plataforma per Catalunya expulsa a Anglada del partido
Vic | Redacción.- Reunida el pasado sábado 29 de marzo la Junta de Disciplina resolvió desestimar las alegaciones presentadas por Anglada a su expulsión.
El órgano competente ha deliberado con la máxima transparencia e imparcialidad, visto que ninguno de sus miembros forman parte del Consejo Ejecutivo pese a que los estatutos contemplan la posibilidad de que coincidan.
La decisión le fue comunicada a Anglada el mismo día vía burofax, y materializa su desvinculación de Plataforma per Catalunya.

La manipulació i l'opacitat ha estat, emperò, l'única norma de conducta dels consellers executius amotinats. Retenir contra qualsevulla noció de decència política els poders que li corresponien per Congrés i sols com a membres de la candidatura de Josep Anglada, abusar-ne descaradament i, alhora, negar tota responsabilitat derivada del seu exercici, bo i acusant el president de les irregularitats comeses sota llur competència de gestió: vet aquí resumit el currículum polític dels nous dirigents de la PxC. Aquests senyors, en definitiva, no tenen vergonya i no poden ocupar cap càrrec públic. La seva absoluta irresponsabilitat, incompetència i deshonestedat resten provades fins a la nàusea.
 
Jaume Farrerons
Corrent Intern de Refundació Democràtica
Plataforma per Catalunya
31 de març de 2014